Nie ma się co dołować tylko łapać energię do działania i zmian :) Skoro to co robiłaś do tej pory nie przynosiło efektów znaczy że coś jest nie tak i trzeba zmienić działania. O problemach zdrowotnych nie pisałaś bo samo skrzywienie kręgosłupa o którym wspomniałaś w ankiecie nie jest przeciwwskazaniem do treningu siłowego. Co z tym kręgosłupem [...]
Wszystko wazysz ZAWSZE przed obrobka termiczna. Poczytaj podwieszone posty w dziale odchudzanie, ulozenie szkieletu diety nie jest naprawde trudne. Jak bedziesz mial ramy, mozesz liczyc na pomoc kolegow i kolezanek z forum, wszystkiego za Ciebie nie zrobia ;) Powodzenia i pozdrawiam. X.
Na masie ser żółty jak najbardziej. Teraz się redukuję więc mogę pomarzyć. Moja wątpliwość: obróbka termiczna (mikrofalówka) w przypadku wyżej wymienionego jest dozwolona? A masło jako źródło nasyconych?
Makroskładniki są podawane przed obróbką termiczną. Załóżmy 100g piersi z kurczaka ma 20g białka, 1g fatu i 0 węgli, po upieczeniu odchodzi z niej np 20gram wody, ale 20gramów białka wciąż pozostaje. Czyli wtedy po upieczenie jak nie mam podzielonych porcji a piekę całą część kurczaka to jak ważyła przed upieczeniem 400g a wody zeszło np 200g to [...]
kalikstat łopatke można spokojnie smażyć na patelni bez tłuszczu. Tłuszcze zwierzęce się tak szybko nie utleniają więc taka obróbka termiczna im nie zaszkodzi TDo tego makaron troche sosiwa i masz spaghetti %-) Zmieniony przez - mrCROSS w dniu 2012-08-23 22:52:35
Gramatura zawsze jest podana przed obrobka termiczna :-) Wszystko wazysz przed :-)) Co do ekscentrycznego opuszczania te to mialam na poczatku od Wojtka w planie i spadalam na dol dosc szybko. Swiqdczy to o slabszych partiach miesniowych, ale nie martw sie - po treningu Wojtka wszystko szybko zaczyna rosnac i szybko nabierasz mocy :-)
Myślę, że możnaby spróbować ryby nie rozmrażać nie radzę, w wiekszości przypadków będzie cuchnąć ochydnie podczas pieczenia i spożywania jako generalną zasadę ryby mrożone należy po rozmrożeniu i opłukaniu dodatkowo pozbawic odoru poprzez skropienie sokiem z cytryny lub limonki przed obróbką termiczną Dzięki X-Ray, post rzeczywiście zbacza z [...]
jakie jesz masło orzechowe? jak masz z orzeszków ziemnych i to jeszcze prażonych - to wywal juz lepiej daj zwykłe muesli też sugerowałbym zrobić samemu: płatki owsiane górskie + migdały + rodzynki/ew żurawina + wiórki kokoswe jesli lubisz jesli chodzi o mięso - istotna jest obróbka termiczna posiłek typu "250g sera białego + 4 jajca" - [...]
Weź sobie normalną, modelową dietę pod sporty siłowo- wytrzymałościowe. No, chyba, że chcesz dalej lecieć paleo (co odradzam w kontekście rychłego wyczerpania glikogenu)- wtedy musisz być konsekwentny. Tłuste mięsa i ryby, owoce morza, mózgi i wątroby, a nie fileciki z piersi. Soja do kosza, mniej owoców (chociaż w sporcie wytrzymałościowym jest [...]
Już dawno miałem to dać – więc daje…. Plan masowania na IF. Okno żywienia = ~10h Ilość posiłków =3 Brak posiłku przedtreningowego. Plan w skrócie jest taki: Ustalamy zapotrzebowanie. Ustalamy ilość białka – zazwyczaj pomiędzy 2,2-2,5g . Ustalamy ilość fatu. Węgle – tylko to będzie nasza zmienna. W skrócie jak to będzie wyglądało w dzień [...]
http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html pierwsza sprawa wrzuć pełną ankietę działu, bo jest niezbędna. Jak dla mnie za dużo prochu - nie masz kasy, a odżywki tego "nie mówią" lepiej zainwestować w coś "normalnego", ważysz wszystko przed obróbką termiczną. Natomiast jeśli chodzi o brak czasu - [...]
Dzięki wielkie za korekty. Poprawię za tydzień. Antek, mam pytanie co do odżywki białkowej (serwatkowe), czy obróbka termiczna powoduje niszczenie tego białka? Np. włożenie do piekarnika w jakiejś potrawie na 20 min, spowoduje, że z tego białka zostanie bezwartościowy proszek? Wiem, że to dość powszechne pytanie, ale spotykałem się z różnymi [...]
Tak jest!!! Pocisnę oporowo! Choćbym 2,5 h miał siedzieć na tej siłce. Wody rozumiem cały czas pić ponad 4L, tak? Powiedz mi jeszcze tylko jak z tym białkiem-odżywką (serwatkowe). Obróbka termiczna zmniejsza jego wartość?
Co do surowych jajek to jest tak, że mają mniejszą strawność, a co za tym idzie przyswajalność obróbka termiczna ( postępująca denaturacja białek) ją zwiększa, Druga sprawa to awidyna (jej powinowactwo do witaminy H), która w surowych jajkach się znajduje Trzecia sprawa to możliwość wyłapania Salmonelli shigella, ale tyczy się to do jajek, [...]
Keczup i musztarda na redukcji raczej nie. Już lepiej przecier pomidorowy jak musisz czymś posmarować. Produkty ważymy przed obróbką termiczną (ale po rozmrożeniu, bo na przykład filet z ryby 300g, a po rozmrożeniu ma jakieś 100g). I czemu masz tak mało ww w innych posiłkach niż okołotreningowe ? W tych przed/po treningu powinno być więcej niż w [...]
gotowana pierś warzysz 50g i ją gotujesz czy gotujesz ileś tam i odważasz już gotowanej 50g, najlepiej podawać produkty przed obróbką termiczną, tak samo jak pierś smażona, to dać np 60g piersi, 5g bułki tartei i ilosć oleju na jakim została usmażona Zacznij od obliczen ile kalorii potrzebujesz [...]
Zadam jeszcze jedno nurtujace mnie pytanie. Jak wplywa obrobka termiczna na bialko (WPI)? Wydaje mi sie ze temp. moze miec wplyw a dodaje je rano do omletow/plackow i nie chciala bym zeby sie okazalo ze to bez sensu jest bo wartosci poszly z dymem. Spotkal sie ktos z jakimis badaniami/postami/wiadomosciami w tym temacie? Kingus to ty stary jestes [...]
Tu jest cała dieta do wymiany , oprócz 4ech produktów jak ryż, płatki owsiane , pierś z kurczaka i jaja nie masz tu nic ciekawego. Poczytaj podwieszone linki ułóż zbilansowaną dietę. Ok owoce też są ok . Produkty wrzucaj przed obróbką termiczną. Zmieniony przez - Kriso1987 w dniu 08.03.2018 16:26:25